Anders Borgström

Anders Borgström

Jag har varit intresserad och fascinerad av bilder och bildkonst så länge jag kan minnas. Intresset för att skapa egna bilder tog fart när jag skaffade min första systemkamera i början av 1970-talet. Det blev mycket naturbilder och bilder av blommor och växter men också porträtt av släktingar och vänner.
I början av 1980-talet flyttade jag till Stockholm. Här började jag gå kurser i foto och träffade andra med samma intresse. Jag framkallade och kopierade mina bilder själv och var med i flera löst sammansatta grupper som delade mörkrum runt om i Stockholm.

Kontakt

andersborgstrom@rocketmail.com

I slutet av 1980-talet jobbade jag som skolfotograf och åkte runt på skolor och förskolor i hela Mälardalen. I början av 1990-talet började jag jobba inom IT och fotografering blev en hobby. När jag nu blivit pensionär har längtan att skapa bilder blivit starkare Nu slipper man dessutom att husera i olika mörkrum utan kan göra allt i datorn vid ett bekvämt skrivbord. Jag är fortfarande intresserad av landskaps- och naturfoto men gillar också att experimentera med abstrakta bilder.